Ar mūsu eļām un dzērieniem TAVA dzīve būs garšīgāka. SVEICIENI no NAUKŠĒNIEM!

AR MŪSU PRODUKTIEM DZĪVE IR GARŠĪGĀKA!

SVEICINĀTI! Eļļas Dzērieni Sēklas Sīrupi Morsi un sulas Iesals un milti Kur nopirkt Kontakti

LV EST

Eļļas

Dzērieni

Sīrupi

Morsi

Sēklas

Dāvanu komplekti

www.sianaukseni.lv Tālrunis pasūtījumiem darbadienās

no plkst. 8.00 līdz 17.00:

+371 27334797,+371 64268690.

www.sianaukseni.lv E-pasts jautājumiem un pasūtījumiem:

pasutijumi@sianaukseni.lv

RUDZU IESALS, FERMENTĒTS papīra maisiņā ar caurspīdīgu logu 700 g / 50 kg PP (polipropilēna maisi)

www.sianaukseni.lv Rudzu iesals ir ar fermentiem, vitamīniem un mikroelementiem bagāta, dabiska piedeva maizes cepšanai. Uzlabo rūgšanas procesu un maizes aromātu. No fermentētā rudzu iesala cep rupjmaizi.

Fermentētā rudzu iesala uzturvērtība 100 g : enerģētiskā vērtība1623 kJ / 383 kcal

Tauki: 1,1 g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,186 g, transtaukskābes 0 g, monopiesātinātās taukskābes 0,139 g, polinepiesātinātās taukskābes 0,675 g.

Ogļhidrāti: 81,96 g, tostarp cukuri 81,96 g, polioli 0 g, ciete 0 g.

Šķiedrvielas: 6,7 g.

Olbaltumvielas: 7,96 g.

Sāls: 0 g.

Iepakojumā 10 gabali papīra maisiņi 700 g. Derīguma termiņš - 180 dienas.

www.sianaukseni.lv Recepte.

Sastāvdaļas: 3 – 3,5 kg rudzu rupjie miltu, 100g rudzu fermentētais iesala, 1 sauja ķimeņu, 1 paciņa rauga vai maizes mīklas ierauga, 400 g cukura, 100 g sāls.

Plaucējums: Ieber bļodā 0,5 kg rudzu rupjos miltus, 100 g fermentēto iesalu, tam virsū atkal 0,5 kg rudzu rupjos miltus un tad ķimenes. Lej virsū apmēram 1 litru karstu ūdeni (82 – 85°C temperatūra). Samaisa un atstāj. Pēc 2 stundām ik pa brīdim maisa, kamēr plaucējuma masa sasniedz apmēram 45°C temperatūru.

Apklāj ar dvielīti un liek siltā telpā rūgt.

Ieraugs: pēc 12 stundām plaucējumam pievieno 100 g ierauga vai paciņu rauga, samaisa un raudzē vēl 8 – 10 stundas. Pirms mīklas gatavošanas nelielu gabaliņu no ierauga atstāj un glabā ledusskapī nākošajai cepšanas reizei.

Mīkla: sagatavotajam ieraugam pieliek 2 – 2,5 kg miltus, ~ 100 g sāli, ~ 400 g cukuru (pēc garšas), samīca un vēl stundiņu paraudzē.

Veido kukulīti un cep 210 –220°C temperatūrā, apmēram stundu.:

Rudzu iesals, fermentēts Rudzu iesals, fermentēts